Tuesday, March 23, 2010

Buku yang sedang dibaca sekarang - Mac 2010

Sesungguhnya banyak membaca luas pengetahuan. Kata-kata yang tersemat di kalbu "selangkah ke perpustakaan, sejuta pengetahuan". Maka adalah menjadi satu kemestian untuk menambahkan ilmu, kita perlu membaca dan terus membaca.

Alhamdulillah, saya dah berjaya menhabiskan bacaan buku yang lepas iaitu "Kezuhudan Umar Abdul Aziz dan Kesederhanaan Nik Abdul Aziz"(dua tokoh unik di dua zaman). Alhamdulillah, banyak input dan pengajaran yang boleh dicedok.

Buku terbaru:-

Sedikit perkongsian tentang buku ini:-

" Setiap yang hidup pasti lawannya mati dan baik lawannya adalah jahat. Begitu juga dengan balasan Allah SWT iaitu syurga dan neraka yang bersesuaian dengan amalan setiap insan di dunia ini. Bagi meraih ganjaran syurga idaman, setiap insan perlulah melaksanakan amanah dan tanggungjawab yang diberi dengan ikhlas dan penuh kejujuran. Sebaliknya bagi sesiapa yang memilih untuk masuk ke neraka, mereka tidak perlulah bersusah payah mencari keredhaan Allah SWT, sebaliknya hanya perlu mengikut dorongan hawa nafsu semata-mata.

Terpulanglah kepada kita pilihan mana yang terbaik untuk kita dan seluruh kaum keluarga, sanak saudara dan sahabat handai kerana orang-orang di sekeliling kitalah yang bakal membawa kita sama ada ke syurga atau neraka. Apa yang penting, semuanya adalah pilihan kita!!! ".


0 comments:

Ayuh Baca Quran

Baca Al-Quran & Tafsir On-Line Disini

Demi Masa

Ingat Solat

Bilangan Pengunjung

Sembang Ilmiah

Laman Ilmiah

Silibus Usrah Remaja

---------------------------

Mencari silibus untuk USRAH?? DAPATKAN QURANIC GROUP Hari ini juga Pastkan anda tidak terlepas Hubungi saya

Mohd Hasyrie Rusydie 0132965236

 • QURANIC GROUP
 • ------------------------------

  Followers

  Text

  
  
  Template by Layout4all & Abdul Munir | blog Blogger Templates